katapulten.blogg.se

Tänk dig att du slungas ut i tomma intet. Du har ingen aning om hur snabbt du färdas och inte heller var du ska. Lite så har mitt liv alltid varit.

Diskutera: BEKRÄFTELSE

Publicerad 2014-04-14 15:21:18 i Allmänt,

Det är påsklov i Gdansk så jag har flugit över Östersjön till Stockholm för att hälsa på min pojkvän. 
 
Under min flygresa kunde jag inte undgå att tänka på någonting som jag tror många går och tänker på, nämligen BEKRÄFTELSE. 
 
 
Varje gång jag öppnar Facebook ( ja, det är ju också frivilligt ;) ) ploppar det upp bilder och statusar som gör mig mörkrädd. Har verkligen inte människor någon att ringa till eller prata med utanför Facebook? Har folk inte fått höra ifrån någon annan hur bra de är så att man inte behöver skriva vad man håller på med hela tiden? 
 
"Idag har jag lämnat blod och räddat liv" 
" Nu har jag städat hela lägenheten och nattat barnen"
" Sitter och myser med min pojkvän som jag inte gjort på länge" 
" Idag har jag sprungit en mil, varit på gymmet i två timmar och klippt gräset! De ni!"
 
 
Nu säger jag inte att man inte får skriva eller lägga till bilder på fb om sig själv, för jag har själv gjort det, utan jag bara reflekterar över det hela.
 
Många inlägg via fb ger till exempel inte alls den bild av den " verkliga" personen som jag känner. Ibland har jag tom träffat personen utanför fb för första gången efter att bara ha läst personens statusuppdateringar, och inte alls tycker att facebookprofilen ger en rättvis bild av personen. Skäms man för den man är? 
 
Myrket av det man skriver kan jag tycka är självklara grejer. 
 
Så varför "do I give a crap about this"?!
 Jag kan ju bara sluta gå in på fejjan och andra sociala medier.
Jo för att jag bryr mig. Jag har själv haft ett bekräftelsebehov och vet att så länge du behöver bekräftele från andra istället för att lita på kärleken inifrån sig själv, kommer man aldrig att hitta riktig lycka.
JAG VILL INTE ATT FOLK SKA KOMMA IN I EN 40-års kris och DÅ börja tänka vad de gjort med sitt liv och vad som faktiskt är viktigt. 
 
Dels så tycker jag att det är ganska töntigt att skriva om hur duktig man har varit ( om det inte är någonting riktigt speciellt) eller lägga ut bilder på tex sina muskler- eftersom det finns alltid någon som är bättre på det du gör och inte behöver samma bekräftelse.Tänk bara på alla kända personer. 
 
Jag undrar hur Zlatans, Newtons eller President Obamas Facebook skulle se ut om de uppdaterade varje liten sak de gjorde, internet hade kraschat! ;) 
 
SLUTSATS: FÖR MIG ÄR DU ÄR GRYM, låt görandet säga sin del och inte uppdateringarna ;)
 
 
 
 
xoxo, Siri
 

Kolla in mitt första inlägg på meraslit.se

Publicerad 2014-04-11 11:29:48 i Allmänt,

Hej Svej alla läsare!

Visst är det en härlig fredag?!

Började dagen med att skriva mitt första inlägg på meraslit.se, som är en blogg gjord av min polare Pontus Roberg. Han frågade om jag ville börja blogga där så det har jag gjort.

Kolla in det vet ja!

http://meraslit.se/

Energy!

Publicerad 2014-04-08 21:54:02 i Allmänt,

Har ni någon gång haft en sådär livlös, ganska tråkig och grå dag? Ni vet, då ingenting speciellt händer utan man bara går i sin lilla dimma och väntar på att tiden ska gå...
 
MEN så ändras allt när man går hem sätter man på en av sina favvo-låtar på iphonen och så LYFTER HELA ENS LAGOM HUMÖR till ett riktigt ENERGIRIKT och ROLIGT HYPERHUMÖR!
 
Kroppen börjar spritta av energi och så halvdansar man hela vägen hem. OOOHHH det är så underbart! 
Då glömmer man att man är 28 bast och skuttar som en liten 5-åring hem från skolan =) 
 
Det är den där feel good känslan som skapar livet <3
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Siri, är 27 år och bor för tillfället i Gdansk, Polen, där jag studerar till läkare. Jag känner mig lite som Alice i Underlandet. Jag hoppar liksom gärna ned i mystiska hål för att se vad som finns på andra sidan. Så har jag alltid gjort och kommer alltid att göra- varför? Det gäller bara att ha rätt inställning! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela